Foto tisk - tisk digitalnih fotografij

Ugoden tisk fotografij večjega format

V podjetju PROMOVERTUM uporabljamo za tisk najnovejšo tehnologijo podjetja CANON, ki je sinonim za kakovost. Za tisk uporabljamo običajno tri vrste foto papirja in sicer SATIN, LUSTER in MATTE.

Cenik foto tisk

 

Kateri papir izbrati za foto tisk

Kateri papir izbrati za foto tisk

Lustre / Luster

Luster papir nima toliko odseva kot klasičen glossy foto papir, vendar veliko več kot matte papir. Nekakšen popoln kompromis med obema. Luster površina je manj odsevna od klasičnega foto papirja, zato si je fotografijo natisnjeno na ta papir lažje ogledovati z določenih zornih kotov, če je na primer v okvirju za steklom. Ta površina ima zelo dobro odpornost na prstne odtise, ki sicer puščajo na sliki "oljne" madeže. Luster je pogosto imenovan tudi semi gloss.

Prednosti – ta površina dovoljuje določeno mero odseva, vendar ne toliko, da bi povzročala bleščanje. Fotografije so bolj barvno nasičene in so bolj ostre. Prstni odtisi se ne opazijo. Popularna izbira za poročne slike. Prava izbira, če se bodo slike "valjale" po rokah ali če bodo za steklom na steni.

Slabosti – ta površina lahko pri nekaterih fotografijah povzroči, da izgledajo malce temnejše, vendar generalno to ni problem.

 

Satin

Satin foto papir spominja na biserno površino, sploh če si ga ogledujemo s strani. Je dokaj odseven. Barve so bogate. Ob direktnem pogledu na sliko natisnjeno na Satin ali Luster papir se razlike skoraj ne opazi, ko pa Satin sliko rahlo nagnemo pa se vidi njena bisernost.

Prednostita površina omogoča odličen tisk in širok barvni spekter in nianse. Primerna je za slike za steklom, saj ne odseva toliko kot klasični glossy papirji. Ima lepo biserno površino. Ugodna cena tiska.

 

Matte

Matte papir je nebleščeč  in s tem za razliko od glossy bolj primeren za okvirjanje fotografij  in vstavljanje pod stekleno površino. Na matte papirju so bolj vidne podrobnosti in se veliko uporabljajo za črno bele fotografije, barve pa niso tako "bogate" kot pri tisku na glossy papir.


Prednosti
– slike izgledajo profesionalno in čisto. Ni potrebno skrbeti ali se bo slika zaradi sijaja dobro videla, prstni odtisi se ne vidijo in površina papirja je relativno dobro odporna na praske.

Slabosti – ta površina lahko povzroči, da slike izgledajo dolgočasne, manj barvno bogate in živahne.

 

Canvas / platno

Canvas oz po slovensko platno se običajno uporablja za napenjanje na podokvirje in ne toliko za samostojen tisk fotografij ali okvirjanje v steklenem okvirju, vendar včasih potrebujemo prav ta material za dosego našega cilja. Ta površina je podobna matte površini in barve niso tako živahne in svetleče kot na primer Luster ali Satin papirju, je pa ta površina nekaj posebnega, saj je zrnasta in je odlična izbira, če želimo fotografiji dahniti ščepec umetniškega duha.

Vsi papirji so odlična izbira, izgled je stvar okusa.

 

 

Canon foto tiskalnik z 12 barvami

Tisk fotografij je idealen, če že imate okvir za sliko. Lahko si ogledate tudi naše Canvas slike, kjer okvir ni potreben s klikom tukaj.

 

Za naročilo nam pošlji slike na promovertum@gmail.com

V primeru večje datoteke - slike (nad 25 Mb) lahko uporabiš prenos slike s pomočjo We transfer-ja. (Ni potrebna nobena registracija, potrebuješ samo email kamor boš datoteko poslal - promovertum@gmail.com)

V primeru težav pri naročanju nas pokliči na:

Pokličite nas

Če dimenzije ni na seznamu nam piši na email ali nas pokliči.